Pop-up expositie

 

De pop-up expositie bestaat onder meer uit persoonlijke verhalen van mensen uit de zogeheten adoptiedriehoek: geadopteerden, adoptieouders en biologische ouders. Verhalen van jonge moeders die hun kind moesten afstaan, jongeren die pas op latere leeftijd te weten kwamen dat ze geadopteerd waren en ouders wiens gezinswens in vervulling ging met een adoptie. De verhalen hebben vaak betrekking op een voorwerp dat hen herinnert aan de adoptie. Die voorwerpen worden ook geëxposeerd. De persoonlijke, veelal ook emotionele verhalen worden zowel in woord als in beeld (korte films) getoond. Daarnaast wordt aan de hand van een tijdbalk 60 jaar adoptie in Nederland in beeld gebracht en kunnen bezoekers hun ‘adoptiekennis’ testen.

 

De reizende expositie is woensdag 28 december 2016 van start gegaan in de kapel van zorginstelling Vincent van Gogh in Venray en zal vanaf het voorjaar 2017 door Nederland gaan toeren.

 

Geadopteerden, adoptieouders en biologische ouders die één van de ‘verhalenvertellers’ voor de expositie willen zijn, kunnen zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar: info@ambaum.nl

U krijgt vervolgens meer informatie over de wijze waarop u onderdeel kunt zijn van de expositie.